Zonnepanelen

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen hebben natuurlijk heel veel voordelen, maar er zijn ook een aantal nadelen. Zonne-energie blijft in elk geval populair. Denkt u misschien nog na over het kiezen van zonne-energie?

De voordelen van zonenpanelen

Geld besparen

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je veel geld bespaart. U kunt de kosten van uw zonnepanelen binnen slechts 10 jaar terugverdienen en aangezien zonnepanelen ongeveer 25 jaar meegaan, betekent dit dat u nog 15 jaar gratis energie ontvangt! Wist u dat u ook een subsidie kan aanvragen?

Milieu

Het opwekken van zonne-energie is een duurzame vorm van energie. Het is dus goed voor het milieu. Dit is ook een van de voordelen van zonnepanelen, aangezien u uw eigen groene stroom kunt opwekken en u kent waarschijnlijk de term 'groene stroom'. Met zonnepanelen wekt u letterlijk uw eigen groene stroom op.

Meerwaarde woning

Door zonnepanelen op het dak van uw huis te plaatsen, stijgt ook de waarde van uw huis. U verdient dus extra geld als u uw woning verkoopt. Dan is er sprake van een beter energielabel en lagere maandlasten. Dit spreekt natuurlijk potentiële kopers van uw woning aan. Het maakt het ook makkelijker om je huis te verkopen.

Salderen, terug leveren van energie

Wat u teveel opwekt aan energie kan worden teruggeleverd aan het stroomnet. U kunt er ook voor kiezen dit middels een hybride omvormer op te slaan in een accu.

De nadelen van zonenpanelen

Investering

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om energie op te wekken en geld te besparen. Helaas kost het wel wat geld om ze te laten installeren. Gelukkig verdienen zonnepanelen zichzelf snel terug, omdat zonne-energie gratis is.

Zonnepanelen zelf installeren is niet makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Verder werken wij met installateurs die ze ook voor u kunnen installeren.

Aanpassingen en onderhoud

Na het installeren van zonnepanelen zullen zo ook wat onderhoud behoeven. Zo zouden de panelen minder stroom kunnen opwekken als deze vies zijn.

Ook moet de meterkast wellicht aangepast worden. Dit is nodig om de stroom terug te leveren aan het net. Dit is niet een zeer grote aanpassing maar wel eentje die noodzakelijk is voor het opwekken van uw eigen groene energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *