Thuisbatterij

De thuisbatterij

  0%
  Thuisbatterij iets voor jou?

  De thuisbatterij

  Zoveel verschillende merken, types en formaten. Hoe kies je de thuisbatterij die bij jou past?

  Wat is een thuisbatterij

  Een thuisbatterij is een apparaat dat wordt gebruikt om overtollige energie op te slaan die uw huishouden produceert, zoals zonne-energie of energie van het elektriciteitsnet tijdens uren met een laag tarief. Deze opgeslagen energie kan later worden gebruikt om elektriciteit te leveren aan uw huishouden wanneer deze nodig is, zoals 's nachts of tijdens stroomstoringen. Een thuisbatterij bestaat meestal uit een aantal accu's die zijn aangesloten op uw huidige elektrische systeem, waardoor u in staat bent om uw eigen energie op te slaan en te gebruiken wanneer u dat nodig heeft. Dit kan helpen bij het verminderen van uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en het verlagen van uw energierekeningen.

  Thuisbatterij huis

  Hoe werkt een thuisbatterij samen met de hybride omvormer

  Een hybride omvormer is een soort omvormer die is ontworpen om zowel energie van het elektriciteitsnet als van een thuisbatterij te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om de energie van de thuisbatterij te gebruiken wanneer het elektriciteitsnet onstabiel is of wanneer er een stroomstoring is, en om energie van het elektriciteitsnet te gebruiken wanneer de thuisbatterij leeg is.

  Door de energie van de thuisbatterij en het elektriciteitsnet te combineren en deze aan te passen aan de juiste spanning kan de energie gebruikt worden. Het systeem kan ook worden geprogrammeerd om automatisch over te schakelen tussen de thuisbatterij en het elektriciteitsnet, afhankelijk van de beschikbaarheid en kosten van energie.

  Als de stroom uitvalt is de batterij instaat u te voorzien van elektriciteit. Hierdoor kan je nog diverse elektrische apparaten gebruiken. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld uw accu zelf te gebruiken. Veel mensen hebben op dit moment al een warmtepomp, door ook een thuisbatterij aan te schaffen kan de warmtepomp 's nachts draaien op energie die overdag is opgewekt. Hierdoor gaat u nog minder energie afnemen van het elektriciteitsnet. Kijk hier verder naar hybride omvormers.

   

  Voordelen van een thuisaccu

  Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een thuisbatterij:

  Kostenbesparing: Door overtollige energie op te slaan die uw huishouden produceert, zoals zonne-energie, kunt u deze energie later gebruiken wanneer deze nodig is, in plaats van afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet. Dit kan helpen bij het verminderen van uw energierekeningen.

  Zelfvoorzienendheid: Een thuisbatterij kan u helpen om uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen, waardoor u in staat bent om uw eigen energie op te slaan en te gebruiken wanneer u dat nodig heeft.

  Continuiteit van de stroomvoorziening: Een thuisbatterij kan u helpen bij het verminderen van de impact van stroomstoringen en blackouts, door u de mogelijkheid te geven om uw eigen energie op te slaan en te gebruiken wanneer u dat nodig heeft.

  Duurzaamheid: Een thuisbatterij kan bijdragen aan een duurzamere energievoorziening, door de mogelijkheid te bieden om overtollige zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer deze nodig is.

  Terugleveringsvergoeding: Als u overtollige energie teruglevert aan het net, kan uw energiebedrijf u een vergoeding geven. Een thuisbatterij kan u helpen om meer van uw eigen energie op te slaan en te gebruiken, waardoor u minder overtollige energie hoeft terug te leveren en dus meer vergoeding ontvangt. Koop hier uw batterij voor 1 fase systeem.

  Nadelen van een thuisbatterij

  Er zijn een aantal nadelen van het gebruik van een thuisbatterij:

  Hoge kosten: Thuisbatterijen kunnen duur zijn om aan te schaffen en te installeren.

  Beperkte levensduur: Accu's hebben een beperkte levensduur en zullen uiteindelijk moeten worden vervangen, wat extra kosten met zich meebrengt.

  Onderhoud: Thuisbatterijen vereisen regelmatig onderhoud om hun efficiëntie en levensduur te behouden.

  Opslagcapaciteit: De opslagcapaciteit van thuisbatterijen kan beperkt zijn, afhankelijk van de grootte van uw huishouden en uw energiebehoefte.

  Veiligheid: Accu's kunnen brandgevaarlijk zijn als ze niet op de juiste manier worden opgeslagen en onderhouden.

  Regelgeving: De regelgeving rond thuisbatterijen kan van land tot land verschillen en het is belangrijk om te controleren of u aan de vereisten voldoet voordat u een thuisbatterij aanschaft.

  Conclusie

  Door het toepassen van een batterij kan je als huishouden een groot deel van de stroomvoorziening halen uit je eigen energieopwekking. Hierdoor hoef je minder of zelfs geen gebruik te maken van het elektriciteitsnet. Het enige nadeel op dit moment is dat de thuisbatterij een ietwat hoge prijs nog heeft, maar door het versneld afnemen van de salderingsregeling wordt de batterij steeds interessanter.


  De thuisbatterij zal langzaam aan de nieuwe standaard worden. Zo kunnen huizen die vooral elektrisch werken nog meer gaan besparen op hun energiekosten. Verder kan de thuisaccu een oplossing zijn voor als het energienet overspannen is om toch je eigen energie op te wekken. Wij kunnen u als De Technische Groothandel hierin volledig ontzorgen van advies tot plaatsing.