Omvormers

Hybride omvormer (7)

String omvormer (26)

Wat onderzoeken wij nu?

Wij denken zelf dat de toekomst van omvormer ligt bij hybride omvormers. De hybride omvormers zorgen ervoor dat u uw groene stroom niet alleen kan terug leveren maar ook zelf kan opslaan.

Op dit moment zijn wij volop aan het investeren in hybride omvormers. Op dit moment wordt er dan ook een testopstelling gebouwd zodat wij u kunnen voorzien van alle informatie en nieuwe ontwikkelingen.

String omvormers

Bij een string omvormer zijn de zonnepanelen in 1 of meerdere series aangesloten op een centrale omvormer. Het kan bijvoorbeeld gaan om 2 strings van 6 panelen op 1 omvormer.

De string omvormer is meer budget vriendelijk. Verder hebben string omvormers een hoog rendement, weinig kans op defecten van de omvormer zelf en is makkelijk te vervangen.

Hybride omvormers

Hybride omvormers zijn omvormers die de door zonnepanelen, batterijen en het conventionele elektriciteitsnet geproduceerde zonne-energie combineren. Zij kent vele toepassingen waarbij fotovoltaïsche installaties voor eigen gebruik in het oog springen.

De hybride omvormer zet de gelijkstroom van de panelen om in wisselstroom voor huishoudelijk gebruik. Deze omvormers worden overdag hoofdzakelijk gevoed door de zonnepanelen, waardoor deze de accu oplaadt. Wanneer u in de avond stroom nodig heeft kunt u dit uit uw eigen accu gebruiken.

 

Ons merk

Omvormers

Wat doet een omvormer precies?

Een omvormer is het belangrijkste component van de zonne-energie installatie. Hij zet de stroom die opgewekt wordt door de zonnepanelen om naar een bruikbare stroom voor u.

Diverse soorten omvormers

Inmiddels zijn er 4 types omvormers verkrijgbaar. Zelf verkopen wij twee type omvormers, omdat wij denken dat deze het meest toekomst bestendig zijn.

String omvormer: Bij een string omvormer zijn de zonnepanelen allemaal in een lus aangesloten. In hoeveel lussen is afhankelijk van het type string omvormer die u koopt. Deze omvormers worden het meest gebruikt als er weinig schaduw op uw dak is.

Hybride omvormer: Dit type omvormer is nog vrij nieuw. De hybride omvormer zorgt ervoor dat de stroom ook kan worden opgeslagen in een accupakket. Het voordeel hiervan is dat u meer zelfvoorzienend wordt en ook u groene stroom 's avond kan gebruiken. Dit type omvormer is de toekomst, daarom raden wij aan om bij nieuwe installaties een hybride omvormer te plaatsen.

MPPTracker 

Een MPPTracker (Max Power Point) is een belangrijk onderdeel van een omvormer. De tracker zorgt ervoor dat er tot wel 15% meer opbrengst uit uw string omvormer gehaald kan worden.

Levensduur van een omvormer

Van zonnepanelen zijn wij gewend dat deze minimaal een levensduur van 25 jaar hebben. Bij omvormers is dit een ander verhaal.

Door het omzetten van de energie van zonnepanelen naar de netspanning is de levensduur van een omvormer lager. De gemiddelde levensduur van een omvormer ligt tussen de 8-12 jaar.