Montagemateriaal

Voor het monteren van zonnepanelen en omvormers zijn veel verschillende materialen beschikbaar. Maar hoe kies je nou het juiste montagemateriaal? Wij van De Technische Groothandel gaan je hierbij helpen. Of het nou een railsysteem, plat dak of een boutje is. Wij helpen je verder in de keuze.

Montagemateriaal

Accessoires (12)

Golfplatendak (1)

Pannendak (16)

Platdak (9)

Accessoires

Voor het monteren van zonnepanelen kan je niet alleen uit met montagematerialen. Om dit tot een goed geheel te brengen zijn er ook kabels, connectoren en diverse handgereedschappen nodig. Het meest bestelde product hiervan zijn MC4 connectoren.

Golfplaat dak

Schuurtjes, grote agrarische schuren noem het maar op. De meeste hiervan hebben een golfplatendak. Hiervoor hebben wij speciaal een golfclip ontworpen die kan worden geplaatst op de golfplaten. Zeer snel en makkelijk te monteren wat wil je nog meer?

Pannendak

Het pannendak is het meest voorkomende dak in Nederland. Dakpannen zijn er in alle soorten en maten. Hierom hebben wij producttypes ontwikkeld, eentje waarvan de dakhaak verstelbaar is en eentje met een vaste maat. Super handig toch? Dan is geen enkele dakpan te groot! 

Platdak

Het makkelijkst monteren van zonnepanelen doe je op een platdak, je klapt de driehoeksteun uit, plaatst het paneel en voilà laat de zon maar schijnen. De meeste installateurs zijn weg van onze driehoeksteun door de eenvoudige manier van monteren op daken.

Montagematerialen

Pannendak

Ongeveer 80% van alle daken die belegd worden met panelen zijn pannendaken. Dit komt door de gunstige hoek en het grote oppervlak wat beschikbaar is. Voor pannendaken zijn er twee verschillende lijnen met materialen. De verstelbare zwarte lijn en de QuickConnect lijn.

Platdak

Een platdak behoeft wat extra materialen. Doordat er geen hoek is op een platdak worden hiervoor driehoeksteunen gebruikt. Hierop kunnen zonnepanelen gemonteerd worden zodat deze in de beste hoek staan voor optimale energie-opbrengst.